Algal Omega-3 in dieta vegetarienilor

Algal Omega-3 in dieta vegetarienilor

| 3 min     |  

Despre dietele sanatoase se vorbeste deja de multa vreme. Peste tot in jur suntem bombardati cu informatii despre „alegerea sanatoasa” si „alegerea corecta”. Decizia finala insa iti apartine. Tu esti cel care trebuie sa aleaga ceea ce ti se potriveste dintr-o multitudine de variante disponibile.

Cu siguranta stii ce sa alegi daca esti genul de om caruia ii pasa daca are un mod de viata sanatos. Si daca totusi ai ajuns aici, pe blogul nostru, am vrea sa credem ca nu-ti schimbi „planul de sanatate” de la o zi la alta si ca stii cu adevarat ca alegerile tale te definesc, pe termen lung.

Minte sanatoasa, rutina inteleasa

De ceva vreme, vegetarianismul si veganismul nu mai sunt niste obiceiuri la moda, ci un mod de viata preferat de multi. E lesne de inteles de ce.

Astazi, mai mult ca oricand, ne rescriem obiceiurile alimentare, rutina de zi cu zi, astfel incat sa ii putem oferi corpului nostru respectul cuvenit si sa gasim acel echilibru intre activitatile solicitante de zi cu zi si relaxarea de care avem atata nevoie.

Fara a pleda pentru o dieta vegetariana sau vegana, vrem doar sa iti oferim cateva informatii utile de care trebuie sa tii cont in viitor.

Grasimile sanatoase

Organismul nostru, o masinarie incredibila, are nevoie de odihna si hrana. De la memorie la somn, de la creier la imunitate, cam toate ingredientele unei vieti frumoase trec (la fel ca si dragostea) prin stomac.

Inca din perioada de dezvoltare intrauterina avem nevoie de acizii grasi Omega-3.

Ce sunt acizii grasi Omega-3?

Sunt acizi grasi polinesaturati, nutrienti esentiali pentru dezvoltarea creierului si intarirea imunitatii, care contribuie la buna functionare a organismului. Cea mai cunoscuta si mai bogata sursa de Omega-3 este uleiul de peste.

Vegetarienii, veganii sau persoanele care sufera de intoleranta la peste, crustacee sau moluste sunt predispuse la un deficit de acizi grasi in organism. Astfel, pot aparea probleme de memorie, oboseala pronuntata, manifestari cardiovasculare si chiar modificari ale dispozitiei. Un nivel redus al acizilor grasi Omega-3 la nivelul organismului influenteaza functionarea sistemului nervos si a sistemului imunitar pe termen lung, putand avea efecte negative pe termen lung asupra imunitatii.

Pastreaza-ti stilul de viata, adauga Algal Omega-3

Indiferent cat de variata este dieta ta, alimentele de origine vegetala bogate in acizi grasi Omega-3 contin doar acid alfa linolenic (ALA), pe care organismul uman nu il poate converti in mod eficient in acizii de tip EPA si DHA de care are nevoie.

Vestea buna este ca poti sa tii cont si de nevoile organismului tau pentru a functiona normal si sanatos, fara ca astfel sa-ti incalci principiile de alimentatie. Algal Omega-3 este un supliment care contine acizi grasi Omega-3 dintr-o sursa 100% vegetala. Capsulele moi de Algal Omega-3 contin ulei din alga fermentata. Algele sunt o sursa alternativa de acizi grasi esentiali, indispensabili oricarei diete vegetariene sau vegane.

Atentie insa, rolul Algal Omega-3 este de sprijin pentru organism in perioadele in care este supus diferitelor tipuri de stres (fizic, toxic sau mental) si de a normaliza prezenta acizilor grasi polinesaturati in organism. Pentru problemele de sanatate se recomanda un consult medical.

Puritate ridicata, ingrediente patentate

Faptul ca optezi pentru o sursa vegetala de acizi grasi Omega-3 inseamna de fapt ca alegi un produs care respecta modul tau de viata. Algal Omega-3 contine life's®OMEGA, o forma unica de incorporare a acizilor grasi EPA si DHA, extrasa din alge si cu o puritate ridicata, alternativa perfecta atat pentru o dieta vegetariana sau vegana, cat si pentru persoanele cu alergii la produsele din peste si derivate.  Algal Omega-3 reprezinta o solutie pentru mentinerea sanatatii, un produs realizat prin procedee prietenoase cu mediul inconjurator, care respecta in acelasi timp standardele de calitate si nu iti va schimba rutina alimentara.

Este absolut normal sa te preocupe optiunile pe care le ai in fata in ceea ce priveste sanatatea ta. Este firesc sa ai la dispozitie alternative sanatoase. La fel de firesc este si ca noi sa ti le oferim si sa-ti vorbim deschis despre ele.

Lasa un comentariu