Pastreaza-ti mobilitatea cu Build-Your-Joints

Pastreaza-ti mobilitatea cu Build-Your-Joints

| 4 min     |  

Corpul nostru are peste 300 de articulatii, iar principala lor functie este sa ofere miscari fine si precise in tot ceea ce intreprindem. Urci cateva scari, transporti o cutie, pictezi, scrii la laptop sau pur si simplu stai?

In fiecare moment soliciti articulatiile si ai nevoie ca ele sa functioneze normal de fiecare data.

O articulatie obosita va genera o stare de disconfort care ne va face sa executam cu dificultate miscarile de baza. Toate aceste schimbari creeaza tensiuni in muschi si pun presiune inclusiv asupra tendoanelor, care leaga sistemul osos de cel muscular. Atunci cand exista o problema la nivelul articulatiilor, si efortul depus pentru a face miscari este mai mare, ceea ce implica un stres suplimentar asupra plamanilor si a inimii, ca sa nu mai vorbim pur si simplu de un disconfort care poate afecta starea generala de sanatate si dispozitia.

Din pacate, devenim constienti de problema doar in momentul in care simtim durere. Ce e important sa stim despre articulatii este ca spre deosebire de alte tesuturi din corp, de cele mai multe ori acestea pot avea nevoie de ingrijire suplimentara.

De ce nu functioneaza regenerarea in cazul tesutului cartilaginos?

Articulatiile au o capacitate limitata de auto-regenerare. Ele sunt structuri complexe, care inglobeaza diferite tipuri tesuturi: osos, cartilaginos (tesutul care acopera suprafata osului in interiorul articulatiei), dar si tesuturi conjunctive precum ligamentele, care leaga oasele intre ele, si tendoanele (care leaga oasele de muschi), membrana sinoviala (care formeaza „capsula” articulara), bursele (saculeti cu lichid care reduc frecarea din interiorul articulatiei etc.

Ce putem face ca sa pastram mobilitatea articulatiilor?

In topul bunelor practici exista doua recomandari generale pe care le fac de regula toti specialistii:

  • Fa sport – macar o plimbare scurta in fiecare zi!
  • Ajuta-ti corpul cu suplimente

Care sunt cele mai eficiente suplimente pentru articulatii?

Supereroul este Colagenul de tip II. Spre deosebire de celelalte tipuri de colagen din corp, el se gaseste in proportie de 95% in tesutul cartilaginos. Pornind de aici, cercetatorii au conceput si patentat un principiu activ, eficient in protejarea si regenerarea articulatiilor: UC-II® - Colagen natural intact tip II. Acest tip de colagen are aceeasi structura moleculara ca si cel prezent in cartilaje. Alte forme de colagen sunt de fapt surse de aminoacizi implicati in sinteza de colagen care poate fi utilizat sau nu la nivelul cartilajului

Cum actioneaza Build-Your-Joints?

Mecanismul unic de actiune este toleranta orala. Aceasta se refera la capacitatea organismului de a-si modula raspunsul imun prin intermediul alimentelor sau al unui antigen. Acest tip de raspuns imun este un proces fiziologic normal, care protejeaza tractul intestinal de diferite agresiuni.

Insa efectul este tranzitoriu, necesitand consumul alimentelor sau contactul continuu cu antigenul pentru a mentine un raspuns imun optim. Astfel, ipoteza de lucru a cercetatorilor a fost ca administrarea de UC-II ar putea sustine restabilirea functiei articulare la persoanele sanatoase. Practic, Build-Your-Joints functioneaza „deturnand” mecanismul de actiune al tolerantei orale pentru a declansa procesul natural de reconstructie a articulatiilor.

Uneori insă, durerile articulare sau pierderea de mobilitate pot semnala afectarea articulatiei. Aproape toata lumea se confrunta la un moment dat in viata cu astfel de probleme, insa daca durerile nu trec, sunt in mod particular acute sau interfereaza cu viata dumneavoastra normala, cel mai bine este sa mergeti la doctor. Niciun supliment si niciun articol de blog nu inlocuieste un consult medical.

Care este avantajul acestei noi tehnologii?

Fata de formulele clasice de suplimente, cu colagen hidrolizat sau peptide de colagen hidrolizat, doza necesara de Build-Your-Joints este mult mai mica. De exemplu, prin comparatie cu formulele pe baza de glucozamina si condroitina, o capsula de UC-II echivaleaza de regula cu trei tablete ce contin glucozamina si condroitina. De asemenea, cantitatile de 40 mg ca doza zilnica pentru UC-II, fata de 2-3 grame de colagen hidrolizat si 5-10 grame de peptide de colagen.

Colagenul intact, nedenaturat de tip II este un ingredient intens studiat. Cel putin patru studii clinice au pus in evidenta beneficii pentru sanatatea articulatiilor, precum imbunatatirea capacitatii de extensie a genunchiului si a confortului ulterior exercitiilor fizice, in cazul adultilor activi si sanatosi, dar si ca suport pentru mobilitatea si flexibilitatea articulara in cazurile de osteoartrita.  

Ce face ca Build-Your-Joints sa fie atat de eficient in sustinerea sanatatii articulatiilor?

  • Usurinta in administrare – o singura capsula, de dimensiuni reduse, in fiecare zi.
  • Eficienta la doze mici.
  • Mecanismul unic de actiune. Suplimentul alimentar Build-Your-Joints contine colagen intact, nedenaturat de tip II. Rolul acestuia este de a sustine capacitatea proprie a organismului de refacere a cartilajului articular.

Cu alte cuvinte, Build-Your-Joints sustine autonomia si independenta organismului, prin mentinerea sanatatii articulatiilor. Corpul tau e „piesa” de baza in care merita sa investesti in fiecare zi. Iar acum are nevoie de ajutorul tau mai mult ca oricand. Cu Build-Your-Joints poti ajuta articulatiile sa functioneze mai bine incepand de azi. O singura capsula pe zi si poti fi pregatit pentru orice provocare.

Lasa un comentariu