Cum te ajuta somnul sa ai un sistem imunitar echilibrat

Cum te ajuta somnul sa ai un sistem imunitar echilibrat

  |  
Te-ai intrebat vreodata ce se intampla in organismul tau atunci cand dormi? Ei bine, desi, la prima vedere poti crede ca este doar un proces in care corpul tau se afla in repaus, in realitate numeroase procese de regenerare au loc. Un somn calitativ sustine procesele de refacere ale organismului.

Astfel, intra in discutie interconexiunea dintre somn si imunitate. Pentru ca avem tendinta de a face totul pentru a ne sustine imunitatea in timpul zilei (practicam sport, consumam alimente sanatoase sau administram vitamina C), omitem ca cel mai important proces pentru aceasta este chiar acela in care nu facem nimic, si anume somnul.

La ce ne ajuta, mai exact, somnul?

Somnul contribuie la sustinerea functiei cognitive prin consolidarea informatiilor acumulate pe parcursul zilei. Pe langa acestea, somnul favorizeaza regenerarea celulara si productia de citokine, un tip special de celule responsabile pentru crearea unui raspuns imun eficient.  

Cum ne putem bucura de un somn care sa ne sustina imunitatea?

Pentru a se putea avea un somn de calitate este nevoie intr-o prima etapa, de o inducerea unei stari de relaxare. Din cauza activitatilor zilnice si a stresului cotidian, aceasta stare poate intarzia sa apara. Din pacate, factorii de stres afecteaza si capacitatea de mentinere a somnului pe durata noptii.

De aceea, am creat Immunity-By-Night®, formula inovatoare intr-o tableta dublu strat ce sustine interconexiunea dintre un sistem imunitar echilibrat si somnul odihnitor.

Sinergia dintre extractele din Hamei, Valeriana si Melatonina favorizeaza instalarea si mentinerea arhitecturii somnului, iar Vitaminele C, D3 si Zincul contribuie la echilibrarea raspunsului imun.

Hai sa detaliem actiunea celor doua straturi:

Primul strat:

Extractele din Valeriana si Hamei din primul strat induc o stare de relaxare. Melatonina contribuie la  reducerea timpului necesar pentru a adormi. Vitamina D3 sustine productia de melatonina, iar Zincul imbunatateste calitatea somnului, consolidand raspunsul imunitar produs pe timpul noptii. Vitamina C sustine procesul de regenerare al organismului din timpul somnului.

Al doilea strat:

Acesta asigura o eliberare lenta a Vitaminelor C, D3 si a Melatoninei pentru a mentine un somn odihnitor si  procesele de refacere.

Astfel, tu vei fi mai odihnit, iar sistemul tau va fi susținut pentru a face fata provocarilor zilnice.

Lasa un comentariu