Daily-C 1000mg, sustinatorul imunitatii tale

Daily-C 1000mg, sustinatorul imunitatii tale

| 4 min     |  

Formula aparte a suplimentului Daily-C 1000mg este imprimată de asocierea dintre Vitamina C și Hesperidina, bioflavonoid de origine citrică. Ceea ce diferențiază Daily-C 1000mg este eliberarea rapidă a principiilor active, în 15 minute.

Rolul Vitaminei C

Vitamina C (acidul L-ascorbic) face parte din „arsenalul” de suplimente uzuale pentru susținerea sănătății organismului. Copiii sunt sfătuiți să mănânce fructe și legume care conțin Vitamina C ca să se dezvolte armonios, iar adulții utilizează Vitamina C ca suport în episoadele din sezonul rece. De aproape 100 de ani, aceasta este cunoscută pentru beneficiile pe care le are în susținerea sănătății organismului.

Despre beneficiile aduse de consumul de citrice se știe încă de pe vremea marilor expediții de explorare a oceanelor. Membrii echipajelor navelor ce străbăteau mările lumii învățaseră să se ferească de scorbut, o boală care ducea la pierderea dinților sau la afectarea oaselor și a articulațiilor ori la căderea părului, mâncând fructe proaspete, fără să cunoască beneficiile acestui compus.

Astăzi, Vitamina C este recomandată pe scară largă pentru menținerea stării de sănătate, încă de la vârsta copilăriei. Însă studiile arată că, din diferite motive (factori importanți în acest sens fiind dieta săracă în fructe și legume, fumatul, expunerea la poluare, dar și stresul), în țările occidentale se înregistrează niveluri reduse de Vitamina C în rândul populației. Iar pentru a ne menține un nivel normal de Vitamina C în corp, aceasta trebuie „procurată” din surse exterioare, deoarece nu poate fi sintetizată de organism.

Un nivel normal de Vitamina C poate fi obținut din dietă, consumând alimente bogate în acest nutrient esențial, însă pentru a ajunge la doza de 1000 mg este nevoie, de exemplu, să beți cam opt pahare de suc de portocale. Acest lucru este posibil și dacă includeți în dietă legume și fructe care au un conținut ridicat de Vitamina C. Suplimentele cu Vitamina C, care sunt astăzi utilizate pe scară largă pentru menținerea stării de sănătate, pot reprezenta o soluție simplă și foarte accesibilă.

Daily-C 1000mg e... doar Vitamina C, nu?

E adevărat că principalul compus activ din acest supliment este Vitamina C, însă formula sa este aparte. Ceea ce diferențiază Daily-C 1000mg este eliberarea rapidă a principiilor active, în 15 minute, la nivel digestiv. În plus, formula sa conține Hesperidină, un flavonoid care completează acțiunea antioxidantă prin sinergia cu Vitamina C, fiind implicată în protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Flavonoidele sunt pigmenți vegetali responsabili de culorile florilor, frunzelor și fructelor, fiind prezente și în fructele și legumele bogate în Vitamina C, în special citricele (sursa Hesperidinei din Daily-C 1000mg) și fructele de pădure. Acțiunea antiinflamatoare și antioxidantă a Hesperidinei oferă suport în susținerea sănătății inimii, a vaselor de sânge și a unei concentrații normale a glucozei în sânge.

Un alt avantaj pe care îl aduce Daily-C 1000mg este concentrația ridicată de 1000 mg de Vitamina C într-o singură capsulă. Astfel, administrarea este simplă: o capsulă pe zi, care oferă o eliberare rapidă a compușilor activi.

Cum ne ajută Daily-C 1000mg?

Beneficiile Vitaminei C sunt bine-cunoscute. În primul rând, aceasta susține sistemul imunitar. O serie de celule ale sistemului imunitar, monocitele și limfocitele, stochează Vitamina C în concentrații de 50 până la 100 de ori mai mari decât cele regăsite în sânge, pentru a-și putea îndeplini rolul de apărare împotriva agenților patogeni. De asemenea, Vitamina C contribuie la procesul de generare și maturare a limfocitelor.

Vitamina C și manifestările tipice sezonului rece

 Vitamina C are un rol esențial atunci când vine vorba despre susținerea sistemului imunitar și respirator. Astfel, menținerea unei concentrații plasmatice normale a Vitaminei C contribuie la buna funcționare a acestor sisteme și la o probabilitate mai redusă de apariție a manifestărilor la nivelul tractului respirator.

Vitamina C, „pompierul” organismului 

DAILY-D3 2000 IU

O altă proprietate intens studiată a Vitaminei C este acțiunea sa antioxidantă. Metabolismul organismului nostru (adică ansamblul de procese biochimice care susține viața) cuprinde o mulțime de reacții de oxidare și reducere, ca de exemplu în procesul de respirație celulară, prin care nutrienții sunt transformați de către celule în energie. Din aceste reacții rezultă așa-numiți radicali liberi, niște compuși care pot forma foarte ușor legături chimice cu alte molecule. În mod normal, organismul poate regla singur nivelul acestora. Însă uneori, din diferite cauze, poate apărea așa-numitul stres oxidativ, o stare care indică un dezechilibru al nivelului de radicali liberi. Atunci când aceștia scapă de sub control, ei pot interfera cu procese biochimice normale, provocând diverse dezechilibre la nivel celular.

În astfel de situații, Vitamina C acționează ca un „extinctor”, având capacitatea de a se „lega” de radicalii liberi și de a-i îndepărta din organism. Este unul dintre antioxidanții des întâlniți în procesele metabolice din organism.

Piele sănătoasă, articulații susținute

Acțiunea benefică a Vitaminei C asupra sintezei colagenului este bine documentată. Colagenul este principala proteină din țesuturile conjunctive (precum ligamentele și tendoanele) și, astfel, un constituent fundamental al sistemului osteo-articular. Studiile arată că un aport de Vitamina C poate susținje integritatea osoasă în urma unei afectări la acest nivel; în general, acest nutrient este implicat în menținerea sănătății pielii, a cartilajelor și a oaselor.

Printre alte acțiuni benefice ale Vitaminei C asupra sănătății se numără:

  • Susținerea integrității sistemului nervos, grație funcției sale antioxidante. Studiile arată că la nivelul neuronilor se întâlnesc niveluri de acid ascorbic mult mai ridicate decât în alte tipuri de țesut din organism. La acest nivel joacă un rol în procesele de învățare și memorare, în menținerea integrității neuronilor și în producerea unor neurotransmițători precum dopamina.
  • Reducerea oboselii și extenuării. Vitamina C contribuie la sinteza carnitinei, compus cu rol esențial în producerea energiei celulare.
  • Creșterea absorbției fierului, un mineral esențial. Acidul ascorbic facilitează absorbția fierului prin transformarea sărurilor acestuia într-o formă mai ușor de absorbit de către organism.
  • Funcționarea normală a gingiilor și a dinților, un efect benefic cunoscut de peste 100 de ani.

Lasa un comentariu