Regaseste-ti calmul cu Mag-Your-Mind®

Regaseste-ti calmul cu Mag-Your-Mind®

| 4 min     |  

V-ati intrebat vreodata ce inseamna o viata echilibrata? Pentru fiecare dintre noi, acest lucru are diferite intelesuri. Pentru unii inseamna capacitatea de a impaca rigorile carierei cu viata personala. Pentru altii poate fi setea de aventura, curiozitatea intelectuala sau urmarirea unei pasiuni. Toate, lucruri la fel de diferite pe cat sunt oamenii insisi.

Insa un lucru ramane acelasi: nu poti avea o viata implinita daca nu te simti bine in propriul tau spatiu interior. Armonia interioara e cel mai important lucru de care avem nevoie pentru a functiona, iar ea este strans legata de sanatatea fizica, dar si mentala.

Stresul, o adevarata... bataie de cap

Stresul e o adevarata plaga a vietii moderne. Este responsabil de un numar considerabil de manifestari nedorite, incepand cu banalele dureri de cap si terminand cu un risc crescut de boli cardiovasculare. Stresul slabeste sistemul imunitar al organismului si este un inamic periculos, ce se insinueaza usor.

Iar lupta cu aceasta maladie moderna, pentru a ne pastra linistea interioara, inseamna nu doar disciplina mentala, ci si, adesea, protejarea sanatatii.

Cum ne ajuta magneziul sa luptam cu stresul?

Magneziul joaca un rol important in metabolism, fiind implicat in peste 300 de reactii enzimatice si in sustinerea capacitatii organismului de a se adapta la conditii de stres. Este unul dintre mineralele esentiale ce sustine activitatea musculara, sanatatea sistemului osos, producerea de energie la nivel celular si functionarea normala a intregului sistem nervos. In mod particular, acest mineral contribuie la pastrarea unei stari de echilibru mental si la echilibrarea nivelurilor hormonului de stres.

Pentru a fi absorbit in organism, magneziul se administreaza sub forma de saruri, insa, printre acestea, unele sunt mai solubile decat altele. Cele mai solubile ajung mai usor in sange si au deci un grad mai mare de biodisponibilitate.

Reteta calmului interior: un nivel normal de magneziu

Mag-Your-Mind® este un complex de minerale, extracte vegetale si vitamine, conceput pentru a sustine reducerea oboselii si a stresului. Principalul ingredient, compusul mineral Magneziu bisglicinat, este o sare a magneziului usor absorbita de catre organism. Mag-Your-Mind® mai contine Vitaminele B6 si B9, precum si extracte vegetale din Rhodiola rosea si Schisandra chinensis, care contribuie la reducerea stresului.

Magneziul Bisglicinat rezista la mediul acid din stomac si este absorbit la nivel intestinal, de unde mai apoi intra in fluxul sangvin. Pentru ca absorb molecule de apa, anumite saruri de magneziu pot da uneori o senzatie de balonare sau pot determina un tranzit intestinal accelerat, insa aceasta formula ce contine Magneziu bisglicinat are o actiune blanda la nivel digestiv, care nu provoaca senzatii de disconfort.

Mag-Your-Mind® este potrivit pentru:

  • perioadele de stres si/sau oboseala
  • sprijin in tratamentul simptomatic al migrenelor
  • sprijin in perioadele premenstruale
  • un somn linistit

Glicina din compozitia Magneziului bisglicinat este un aminoacid cu proprietati relaxante, care poate lua parte la sinteza serotoninei („hormonul fericirii”).

Ca intotdeauna insa, in functie de gravitatea manifestarilor, se recomanda inainte de toate un consult medical. Oricine poate avea o zi proasta, insa daca manifestarile negative interfereaza cu viata normala, cel mai prudent este sa faceti o vizita la medic. Suplimentele nu sunt si nu pretind sa fie tratamente medicale. Rolul lor, foarte important, este de a regulariza functiile normale ale organismului.

Ingrediente din farmacia naturii

Pe de alta parte, extractul de Rhodiola rosea ajuta organismul sa se adapteze si sa se acomodeze la provocarile zilnice, fie ele de ordin fizic sau mental. Compusii sai activi, cunoscuti ca rosavine si salidrozide, au proprietati antioxidante si de reducere a efectelor stresului, precum oboseala si durerile de cap. Extractul de Rhodiola rosea poate fi de ajutor in mentinerea performantelor profesionale in conditii solicitante, precum si pentru a proteja functiile cognitive.

Schisandra chinensis este de asemenea o planta cu proprietati adaptogene, ce poate creste capacitatea organismului de adaptare la stres. Extractul contine numeroase principii active, care contribuie la echilibrarea nivelului hormonului de stres si pot ajuta la mentinerea functiei memoriei.

Ce rol au vitaminele?

Vitamina B6 participa in mod direct la sinteza si echilibrarea nivelurilor unor compusi care intervin in reglarea dispozitiei. Un lucru important de mentionat este ca Vitamina B6 nu este produsa de organismul uman, fiind necesar ca ea sa fie procurata din surse externe – alimentatie sau suplimente. In completare, Vitamina B9 (acidul folic) participa la mentinerea functionarii normale a sistemului nervos si la reducerea oboselii si extenuarii.

Iata deci reteta zenului perfect: intai de toate, ordinea interioara si evitarea pe cat posibil a stresului. Si ca sprijin al organismului nostru atat de greu pus la incercare de viata cotidiana, apelati la un prieten de nadejde: Mag-Your-Mind®.