Piele frumoasă și articulații puternice: beneficiile colagenului asupra sănătății tale

Piele frumoasă și articulații puternice: beneficiile colagenului asupra sănătății tale

  |  

Produsele de îngrijire personală și cele de makeup sunt un veritabil răsfăț și pot face minuni, dar, oricât de banal ar suna, adevărata frumusețe vine din interior. Iar starea de bine, care îmbină deopotrivă sănătatea fizică și pe cea emoțională, se reflectă întotdeauna la exterior.

Cuprins

Ce este colagenul?

Ce tipuri de colagen există și ce rol are fiecare

Ce se întâmplă în corpul tău când începe declinul colagenului

Cum acționează colagenul II (UC-II®) asupra sănătății tale și ce beneficii are

Specificul colagenului de tip II și rolul său

Beneficiile colagenului de tip II pentru organism

Ce este colagenul de tip II hidrolizat?

Rolul colagenului de tip II (UC-II®) în susținerea sănătății articulațiilor

Alte beneficii ale colagenului asupra sănătății și frumuseții tale


Obiceiurile de odihnă, nutriția, hidratarea și stilul de viață activ joacă un rol foarte important în obținerea acestui echilibru interior-exterior. Pentru că, indiferent de nuanța rujului, atunci când suferi din cauza durerilor articulare, disconfortul va estompa eforturile tale de a arăta bine la exterior. Din fericire, există un ingredient foarte cunoscut care acționează în ambele direcții: colagenul îți oferă confortul la nivelul sistemului articular și îți ajută pielea să fie mai frumoasă, mai elastică și mai luminoasă. Află totul despre beneficiile acestuia și despre cum îți poate susține starea de bine interior-exterior:

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină prezentă în mod natural în cele mai multe țesuturi ale organismului uman. Sistemul osos și cel articular, sistemele digestiv și muscular, dar și cel circulator, precum și toate țesuturile conjunctive însumează colagen în proporție de peste 40% din totalul proteinelor care le formează. În ceea ce privește rolul colagenului, acesta contribuie la menținerea elasticității pielii și la susținerea sănătății oaselor, articulațiilor, cartilajelor, ligamentelor, mușchilor, și nervilor.

Deși producția de colagen în corpul uman este naturală, aceasta începe să scadă în jurul vârstei de 25 de ani. De aceea, este important ca alimentația pe care o consumi să o stimuleze, dar și să oferi extra suport cu suplimente alimentare pe bază de colagen, așa cum este Build-Your-Joints, produsul nostru care poate susține regenerarea țesutului conjunctiv.

Ce tipuri de colagen există și ce rol are fiecare

Colagenul are în componență trei lanțuri de polipeptide, fiecare compus din 1050 aminoacizi, dintre care cei mai importanți sunt glicina, prolina și hidroxiprolina. Cercetările au scos la iveală 29 de tipuri diferite de colagen. Cele mai comune cinci dintre acestea sunt următoarele:

Tipul colagenului

Localizare

Colagenul de tip I

Piele, oase, tendoane, ligamente, dinți, organe

Colagenul de tipul II

Țesuturi cartilaginoase, ochi și discuri intervertebrale

Colagenul de tipul III

Piele, mușchi, vase de sânge, fibre reticulare

Colagenul de tipul IV

Membrana bazală a membranelor celulare

Colagenul de tipul V

Păr, placentă, cornee, oase și la suprafața celulelor

Ce se întâmplă în corpul tău când începe declinul colagenului

Articulațiile au de suferit după vârsta de 30 de ani, odată ce producția naturală de colagen începe să scadă. Indiferent dacă le soliciți prin sporturi cu grad de dificultate ridicat sau le ajuți cu stretching, indiferent dacă petreci mult timp pe scaunul de birou sau citești o carte în locul tău preferat de relaxare, dotat cu cel mai confortabil fotoliu. Tensiunea se face simțită chiar și în momentele în care te destinzi. Pentru că articulațiile sunt solicitate constant, nu doar atunci când depui efort. Iar acest lucru se simte tot mai mult pe măsură ce producția naturală de colagen începe să scadă.



Dar articulațiile nu sunt singurele care au de suferit de pe urma acestui proces. Mușchii și tendoanele suferă, de asemenea, din cauza disconfortului. Pielea își pierde din elasticitatea și suplețea de odinioară și inițiază procesul de îmbătrânire. Însă, lucrurile nu trebuie să se întâmple neapărat astfel. Îți poți ajuta pielea și articulațiile să-și recapete frumusețea și puterea, iar tu să emani tinerețe, de la interior, la exterior.

Cum acționează colagenul II (UC-II®) asupra sănătății tale și ce beneficii are

BUILD-YOUR-JOINTS Colagenul îndeplinește o serie de funcții importante, de la nivelul oaselor, la cel al pielii. În ultimii ani, suplimentele care îl conțin au devenit tot mai populare. Cele mai multe formule pe bază de colagen conțin moleculele de bază, peptidele. Build-Your-Joints conține o formă patentată de colagen, denumită UC-II®, care declanșează procesul natural de producție de colagen și, spre deosebire de alte produse disponibile pe piață, nu îți furnizează forma sintetică a acestui compus. Totodată, există și alimente care susțin producția naturală de colagen, cum sunt supa de oase, peștele, albușul de ou sau fructele roșii.

Specificul colagenului de tip II și rolul său

Colagenul de tip II este o proteină fibrilară, alcătuită din 3 lanțuri de aminoacizi care formează o rețea strânsă de fibrile și fibre. Acesta este componenta principală a cartilajelor din corp și totodată cea care le conferă puterea, rezistența și elasticitatea, susținând astfel articulațiile.
Deși este similar primului tip de colagen, cel de tip II se regăsește exclusiv în cartilaje.

Beneficiile colagenului de tip II pentru organism

Cartilajele sunt țesuturi conjunctive ferme, dar elastice. Există mai multe tipuri de cartilaje care îndeplinesc funcții diferite, precum susținerea țesuturilor pentru a tolera stresul mecanic, absorbția șocurilor, permiterea mișcărilor fără fricțiune între oasele conectate. Fibrele de colagen de tip II din componența cartilajelor joacă un rol foarte important, formând rețeaua de fibrile care leagă fibrele de elastină și proteoglican într-o matrice solidă, dar flexibilă.

Nefiind vascularizate, însă, și aflându-se în imposibilitatea de a-și extrage nutrienții direct din sânge, cartilajele sunt predispuse la uzură. Deși organismul le furnizează nutrienți prin difuzie, vindecarea lor în urma accidentărilor este mai lentă, tocmai pentru că această cantitate de nutrienți este insuficientă pentru a repara rapid celulele afectate. În anumite cazuri, deteriorarea cartilajelor poate fi considerată ireversibilă, din cauza degradării colagenului de tip II. Tocmai de aceea, modalitățile naturale prin care sănătatea cartilajelor poate fi susținută, laolaltă cu sănătatea articulațiilor, sunt tot mai dorite.

Ce este colagenul de tip II hidrolizat?

Atunci când colagenul natural este descompus în peptide care se pot absorbi mai ușor, prin hidroliză enzimatică, rezultă acest tip de colagen II hidrolizat. El este produs din surse naturale - cartilaje animale și este sigur.

Rolul colagenului de tip II (UC-II®) în susținerea sănătății articulațiilor

Afecțiunile articulare sunt foarte comune și pot fi întâlnite atât în rândul persoanelor adulte, cât și la cele vârstnice, cea mai comună fiind osteoartrita. Acestea sunt însoțite de simptome precum disconfortul, durerea și mobilitatea redusă la nivelul articulațiilor afectate. Conform studiilor recente, aceste manifestări sunt cauzate de inflamațiile de la nivelul încheieturilor. De aceea, colagenul denaturat de tip II, administrat ca supliment alimentar, contribuie la protejarea articulațiilor, favorizând reducerea inflamației și contribuind activ la menținerea sănătății articulațiilor.

Colagenul de tip II nedenaturat este recunoscut ca ingredient cheie în suplimentele alimentare care susțin sănătatea sistemului articular. Build-Your-Joints conține o formă patentată de colagen, UC-II®, care, pe lângă furnizarea de colagen de tip II, își aduce aportul și prin stimularea producției naturale de colagen. Iată doar câteva motive pentru care este un supliment alimentar de calitate superioară:

  • Ajunge intact la locul unde își manifestă acțiunea;
  • Este bioactiv și biodisponibil;
  • Poate proteja cartilajele împotriva degenerării;
  • Stimulează lubrifierea naturală a cartilajelor;
  • Reduce inflamația;
  • Conferă protecție oaselor și articulațiilor.

Alte beneficii ale colagenului asupra sănătății și frumuseții tale

Deși studiile în acest sens sunt într-un stadiu incipient, există indicii conform cărora colagenul își aduce contribuția benefică în mai multe planuri ale stării de sănătate:

  • Susține rezistența părului și a unghiilor și facilitează creșterea acestora;
  • Poate contribui la menținerea stării de spirit;
  • Poate susține sănătatea gastrointestinală.

Build-Your-Joints conține, în plus, și alte ingrediente care îți susțin frumusețea de la interior, spre exterior. Scoarța de salcie și curcuminul din componența sa au acțiuni antiinflamatoare și de reducere a percepției durerii, iar vitamina D3 contribuie la menținerea sănătății oaselor și a articulațiilor.

Colagenul este asociat cu o serie întreagă de beneficii asupra sănătății. Deși există numeroase alimente care conțin această proteină, este posibil să avem nevoie de un aport crescut, care poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare special formulate în acest sens.

Meriți un pic de extra atenție și pe exterior, dar și pe interior. Iar noi suntem aici pentru a ți-o furniza în cea mai bună formă.

Lasa un comentariu