Protejeaza-ti inima cu Pure Omega-3

Protejeaza-ti inima cu Pure Omega-3

| 4 min     |  

O multime dintre adultii de astazi au avut in copilarie ocazia de a experimenta macar o data gustul uleiului de peste, una dintre sursele de baza de acizi grasi Omega-3. Nu toti isi amintesc cu placere de gustul formulelor cu ulei din ficat de cod de acum cateva decenii.

Din fericire, acum exista diferite forme de administrare a uleiului de peste, pentru cei care, din diverse motive, nu mananca peste; de exemplu, exista suplimente cu acizi grasi Omega-3.

De ce sunt atat de importanti acizii grasi Omega-3?

Acesti compusi joaca un rol major in metabolizarea grasimilor si, totodata, sunt componenti structurali ai membranelor celulare („invelisul” celulelor organismului).

Acizii grasi Omega-3 sunt, de fapt, o clasa de compusi care cuprinde acizii ALA, EPA si DHA. Alaturi de acizii Omega-6 (care numara compusi precum acidul linoleic si cel gama-linolenic), acestia formeaza o familie de nutrienti esentiali a caror particularitate este ca nu pot fi sintetizati de organism. Ca atare, ei trebuie „procurati” din surse externe: fie dieta (peste, fructe de mare, diverse crustacee sau alge), fie suplimente alimentare.

La ce servesc acizii grasi Omega-3?

DHA si EPA au o actiune benefica recunoscuta pentru sustinerea sanatatii inimii, a vederii si a creierului, fiind necesari in toate etapele de dezvoltare a omului si pentru toate categoriile de varsta. Pentru femeile insarcinate, de exemplu, un nivel adecvat de DHA poate contribui la dezvoltarea normala a sistemului nervos si a vederii nou-nascutului si fatului.

La adulti, acizii grasi Omega-3 contribuie la echilibrarea nivelurilor de grasimi din sange, sprijinirea sistemului imunitar, sustinerea raspunsului normal al organismului in cazul proceselor inflamatorii, mentinerea sanatatii oaselor si articulatiilor si ofera sprijin in dietele dezechilibrate sau cu aport redus de grasimi.

DHA si EPA contribuie la functionarea normala a inimii, la mentinerea presiunii arteriale in parametri normali, precum si la mentinerea normala a nivelurilor trigliceridelor in sange.

DHA sustine sanatatea vederii si contribuie la mentinerea functiei normale a creierului.

Unde se gasesc acizii grasi Omega-3?

Acizii grasi esentiali nu pot fi obtinuti decat din surse naturale, respectiv din peste sau alge. In general, oamenii isi iau din alimente necesarul de acizi grasi esentiali; acesta este si motivul pentru care se recomanda ca o dieta sanatoasa si variata sa includa pestele.

Insa uneori acest lucru nu este posibil. In astfel de situatii, este recomandat un supliment alimentar precum Pure Omega-3.

Ce este Pure Omega-3?

Acesta consta intr-o formula concentrata, pe baza de acizi grasi Omega-3, caracterizata prin puritate inalta si absorbtie crescuta. Compusii sai activi provin de la diverse tipuri de peste gras precum: ansoa, sardine, macrou sau ton din apele oceanice adanci si pure ale Pacificului si Atlanticului.

Fiecare doza de Pure Omega-3 asigura concentratii inalte din EPA (792 mg) si DHA (528 mg) sub forma trigliceridica, forma naturala in care se regasesc in peste, aceasta fiind si cel mai usor de absorbit de catre organism.

Tehnologia de obtinere a acizilor grasi Omega-3 este un proces patentat, in 4 etape: extractie, purificare, separare si concentrare, care asigura eliminarea contaminantilor fara a utiliza solventi, temperaturi inalte sau alte metode agresive.

In plus fata de complexul de acizi grasi Omega-3, formula mai contine adaos de Vitamina D3, cu actiune la nivelul sistemului imunitar, si de Vitamina E, ca suport pentru reducerea oxidarii acizilor grasi.

Ce beneficii are un aport suplimentar de acizi grasi Omega-3?

EPA si DHA contribuie la reducerea manifestarilor de tip alergic. Acesti compusi sprijina memoria si functiile cognitive. Un aport suplimentar de acizi grasi Omega-3 este corelat si cu o tendinta de normalizare a presiunii arteriale si a nivelului HDL colesterolului.

Ar trebui sa administram suplimente cu acizi grasi Omega-3?

Daca este vorba de o problema de sanatate, subliniem ca este recomandat un consult medical. Pe de alta parte, trebuie mentionat ca deficitul de acizi grasi este foarte des intalnit. Un studiu comparativ realizat in 2017 cu date colectate din SUA si Germania a evidentiat ca desi beneficiile acizilor grasi Omega-3 sunt binecunoscute, 98% din populatie prezinta niveluri scazute de Omega-3 fata de cele considerate necesare pentru protejarea inimii.

Majoritatea persoanelor inregistreaza niveluri sanguine de EPA si DHA sub pragul de 250 mg recomandat de OMS, de cele mai multe ori din cauza unei diete insuficiente in ceea ce priveste aportul din acesti nutrienti.

Astfel, recomandarile GOED (Organizatia Globala pentru acizii Omega-3 EPA si DHA) se refera la urmatoarele doze:

  • Pentru reducerea riscului de dezvoltare de boli coronariene, in randul populatiei adulte sanatoase, doza zilnica recomandată este de 500 mg.
  • Pentru femei insarcinate sau care alapteaza, aportul optim este considerat 700 mg/zi EPA si DHA, din care minimum 300 mg ar trebui sa fie reprezentat de DHA
  • Pentru preventia secundara a bolii coronariene (CHD): 1000 mg/zi EPA si DHA
  • In cazul diverselor tulburari de sanatate privind un nivel anormal de trigliceride si/sau tensiunea arteriala: peste1 g

In ceea ce priveste uleiul de peste fara arome, sloganele publicitare de dinainte de 1989 sustineau „nicio masa fara peste”. Dupa o vreme, devenise subiect de glume. Dar, in mod surprinzator, chiar avea un sambure de adevar.

Lasa un comentariu