Echilibreaza-ti flora intestinala cu Synergize-Your-Gut®

Echilibreaza-ti flora intestinala cu Synergize-Your-Gut®

| 5 min     |  

Ne nastem cu un sistem digestiv steril, adica lipsit de organisme straine, insa in scurt timp acesta este colonizat de bacteriile care constituie flora microbiana normala, care vor juca pentru tot restul vietii noastre un rol important in procesul de digestie si de asimilare a hranei.  

De ce este microflora atat de importanta?

Organismul uman gazduieste mii de microorganisme, majoritatea acestora (peste 1.000 de specii bacteriene) fiind identificate in intestinul gros. O persoana poate gazdui, in medie, aproximativ 160 de specii de bacterii la nivel intestinal. Rolul acestora poate fi, de exemplu, sa ajute la digestia anumitor fibre, prin fermentarea acestora. In procesul de fermentare sunt produsi niste acizi grasi cu lant scurt, care reprezinta principala sursa de energie pentru celulele mucoasei intestinale.

Alte functii importante ale florei intestinale sunt sinteza vitaminelor B si K, apararea organismului de bacteriile neprietenoase si sprijin pentru sistemul imunitar.

Cum ne putem pastra microflora sanatoasa?

O dieta variata si sanatoasa este o modalitate simpla pentru a pastra sanatatea microflorei care populează sistemul digestiv. Unele alimente, precum produsele lactate fermentate, de exemplu iaurtul si chefirul, contin culturi bacteriene benefice, care pot ajuta la echilibrarea florei microbiene si, prin urmare, a tranzitului intestinal.

Insa ceea ce trebuie mentionat este ca echilibrul florei intestinale este destul de delicat. In unele cazuri, excesele alimentare, fumatul sau abuzul de alcool pot avea efecte negative asupra acesteia. De asemenea, ea poate fi afectata si de unele medicamente, precum antibioticele.

Este posibil sa ajutam organismul cu suplimente ce conțin tulpini de bacterii benefice?

Chiar si o persoana sanatoasa poate beneficia, din cand in cand, de ajutorul oferit de aceste suplimente. Perioadele de stres, abuzurile alimentare si/sau de alcool, mancatul la ore neregulate, o dieta neadecvata etc. pot fi tot atatea motive pentru dereglari ale functiei digestive. Este cu adevarat important sa intelegem cum functioneaza propria microflora pentru a avea o digestie buna si, nu in ultimul rand, pentru a ne sustine sistemul imunitar.

Synergize-Your-Gut® este un supliment care contine un spectru complet de 10 tulpini bacteriene benefice si Inulina, o fibra alimentara solubila, ce elibereaza tulpinile bacteriene direct la nivel intestinal.

Synergize-Your-Gut

Synergize-Your-Gut® este stabil la temperatura camerei si nu este necesar sa fie pastrat la frigider. Suplimentul se administreaza sub forma de capsule cu eliberare prelungita, fapt care impiedica degradarea tulpinilor bacteriene de catre acizii din stomac si favorizeaza eliberarea tulpinilor viabile la nivel intestinal.

Pentru ce este potrivit Synergize-Your-Gut®?

Pe scurt, complexul de tulpini bacteriene specifice poate asigura confortul digestiv, contribuind la echilibrarea tranzitului intestinal si la eliminarea senzatiei de balonare si reducerea volumului de gaze intestinale.

Acest supliment poate fi administrat impreuna cu antibiotice, pentru a sustine echilibrul florei intestinale, dar si dupa incheierea tratamentului alopat.

Synergize-Your-Gut® poate sustine sanatatea orala si pe cea genitala, deoarece poate actiona pentru a normaliza flora microbiana de la nivelul cavitatii bucale și a vaginului.

In prezent, exista indicii ca sistemul imunitar si flora bacteriana (microbiota) de la nivel intestinal sunt strans legate, aceasta relatie de interdependenta fiind obiectul unor cercetari intense. Astfel, Synergize-Your-Gut® poate avea, ca factor de sustinere a sanatatii intestinului, un efect de suport pentru sistemul imunitar al organismului.

O serie de studii arata ca tulpinile de bacterii benefice joaca un rol in functionarea normala a sistemului imunitar. Ele au astfel un potential rol benefic in afectiuni asociate raspunsului imun al organismului, precum alergiile – acestea fiind, in esenta, manifestari ale unui sistem imunitar hipersensibil.

Aceste capacitati ale bacteriilor benefice – respectiv cea de a impiedica dezvoltarea microorganismelor patogene și cea de normalizare a raspunsului imun – sunt implicate si in mentinerea sanatatii orale. Pentru ca promoveaza sanatatea microflorei bucale, aceste tulpini bacteriene pot fi utilizate in managementul unor manifestari prezente la nivelul cavitatii bucale.

Ce contine Synergize-Your-Gut®?

Ingredientele principale sunt tulpinile bacteriene benefice din genul Lactobacillus si Bifidobacterium, precum si Inulina, o sursa naturala de fibre care poate fi gasita, de exemplu, si in cicoare.

In general, actiunea benefica a lactobacililor se datoreaza participarii lor la sinteza de compusi cu actiune asupra bacteriilor neprietenoase care ajung in organism, dar si la mentinerea integritatii barierei intestinale, care ne apara de toxine.

Printre tulpinile bacteriene benefice prezente in Synergize-Your-Gut® se numara Lactobacillus acidophilus, care colonizeaza in mod natural cavitatea bucala, intestinul si cavitatea vaginala. Aceasta contribuie in mod pozitiv la echilibrarea tranzitului intestinal perturbat in urma administrarii de antibiotice sau din alte cauze. Un efect similar, de mentinere a sanatatii florei intestinale in timpul tratamentului cu antibiotice, il au si Lactobacillus rhamnosus și Lactobacillus casei.

Pe de alta parte, Lactobacillus plantarum poate participa, in timpul procesului de fermentatie a fibrelor alimentare, la productia sau la cresterea continutului in compusi benefici precum vitamina B2.

Alte tulpini bacteriene benefice prezente in Synergize-Your-Gut® sunt, de exemplu, Bifidobacterium lactis, o bacterie benefica regasita in mod normal la nivelul tractului intestinal. Cercetarile indica faptul ca Bifidobacterium lactis poate fi de ajutor in mentinerea tranzitului intestinal normal ce ar putea fi perturbat in urma administrarii antibioticelor la copii si poate de asemenea oferi sprijin in reducerea manifestarilor nedorite de la nivel intestinal ce pot fi cauzate de consumul de alimente ce contin gluten.

Daca suspectati insa o problema care va priveste sanatatea, recomandarea generala este sa mergeti la medic.

Inulina, sprijin pentru bacteriile benefice

Inulina, un alt ingredient din Synergize-Your-Gut®, are un rol diferit. Aceasta sursa de fibre solubile, dar nedigerabile de catre sistemul digestiv furnizeaza nutrienti pentru bacteriile benefice capabile sa descompuna fibrele naturale prin fermentatie.

Inulina promoveaza activitatea bacteriilor benefice, contribuind la echilibrarea tranzitului intestinal si la absorbtia de catre organism a unor minerale precum calciul si magneziul. In plus, are o valoare calorica redusa, ceea ce o face un ingredient sigur si sanatos.

Asadar, nu va temeti de bacteriile benefice. Ati fi surprinsi cat de multe pot face pentru sanatatea noastra.

Lasa un comentariu