Regaseste-ti puterea de concentrare cu Train-Your-Brain®

Regaseste-ti puterea de concentrare cu Train-Your-Brain®

| 4 min     |  

Prin comparatie cu alte organe, creierul primeste destul de putina atentie din partea noastra. Lucru oarecum explicabil; cumva, creierul nu e vazut ca un organ de care trebuie sa ai in mod special grija, cum este ficatul, de exemplu. Asta si pentru ca de obicei nu suntem constienti de existenta sa decat atunci cand avem... batai de cap.

Protejarea acestui organ ar trebui totusi sa ne preocupe mai mult. Un creier in forma maxima este cheia succesului in cariera, dar si secretul unei vieti active chiar si dupa pensionare. In perioadele de solicitare intensa, creierul, acest computer fantastic, mai intra si in mod „blue screen”. Ce putem face pentru a preveni acest lucru si a ne creste performantele cognitive, mentale in ansamblu?

Antrenament pentru creier cu experiente noi si stimulare constanta

Ca si muschii, creierul se poate „antrena” pentru a functiona la un nivel performant pana dincolo de anii senectutii. Reteta este simpla: experientele noi si stimularea constanta. De exemplu, invatarea unei limbi straine, practicarea unui hobby, calatoriile, ascultarea (activa, cu implicarea atentiei) de muzica, sunt tot atatia factori care conserva capacitatile de lucru ale creierului.

Totusi, uneori e nevoie ca si acest organ atat de puternic sa fie sustinut. Astazi, oamenii se bucura de o speranta de viata mai lunga si de o calitate a vietii mai buna decat oricand in istorie, insa viata moderna implica si un nivel de stres permanent ridicat. Adesea, creierul este suprastimulat, din cauza multiplelor solicitari la care trebuie sa faca fata in fiecare zi.

Fitness pentru neuroni

Celulele tesutului cerebral – neuronii – au si ele nevoie de nutrienti care sa le ajute pentru a functiona la parametri normali la orice varsta. Train-Your-Brain® este un complex de noua neuro-nutrienti, printre care Citicolina, extracte vegetale de Bacopa monnieri si Ginseng asiatic, Acid Alfa Lipoic, Acetil L-Carnitina, Fosfatidilserina si trei Vitamine din grupul B (B6, B5 si B12) care ofera suport cerebral, in mod natural, fara adaos de ingrediente stimulante.

Aceste ingrediente au fost selectate in functie de capacitatile lor, demonstrate stiintific, de a sustine atentia, memoria, capacitatea de concentrare si claritatea mentala. Astfel, Train-Your-Brain® este ideal pentru persoane care desfasoara activitati solicitante, care necesita concentrare si atentie distributiva, cum ar fi studentii, gamerii, persoanele care lucreaza in proiecte care presupun multitasking sau persoanele active cu varsta de peste 50 de ani. De asemenea, acest supliment este recomandat ca sprijin in perioadele de oboseala mentala sau de efort intelectual si incarcatura psihica, fiind un instrument eficient in a reduce stresul si epuizarea mentala, dar si pentru stimularea performantei intelectuale.

Insa atentie, daca suspectati o problema mai serioasa, mergeti la un consult medical. Rolul Train-Your-Brain® este unul de sprijin pentru creier si functiile cognitive.

Neuro-nutrientii cheie

Unul dintre ingredientele principale ale Train-Your-Brain®, Citicolina, este un compus care joaca un dublu rol in metabolismul cerebral.

In primul rand, aceasta este implicata in sinteza fosfatidilcolinei, o componenta esentiala a membranelor celulare.

Pe de alta parte, acest compus joaca un rol in sinteza acetilcolinei, un neurotransmitator principal implicat in procesele prin care neuronii comunica intre ei. Comunicarea intre neuroni, in interiorul unor retele extrem de complexe, se afla la baza unor procese esentiale precum invatarea, memorarea, imaginatia etc.

Extractul de Bacopa monnieri contine compusi activi denumiti bacozide, recunoscuti pentru capacitatea lor de a sustine irigarea creierului cu sange, proces asociat cu un nivel adecvat al performantelor mentale. Bacozidele sustin rezistenta la stres a organismului si reducerea declinului functiei cognitive, fenomen asociat cu inaintarea in varsta..

In ceea ce priveste Acidul Alfa Lipoic, acesta are o actiune antioxidanta. Reactiile de oxidare fac parte din metabolismul normal, insa ele duc si la „uzura” celulelor organismului. Un aport de antioxidanti din alte surse, cum sunt suplimentele, sustin activitatea celulelor pentru o perioada mai indelungata, traducandu-se printr-un tonus sporit si mentinerea starii generale de sanatate.

Acidul Alfa Lipoic contribuie la restabilirea nivelurilor unor compusi cu caracter antioxidant precum vitaminele E si C si ajuta la mentinerea functiei cerebrale, oferind suport in cazul afectarii memoriei.

Un alt ingredient al Train-Your-Brain®, Acetil L-Carnitina, care se regaseste in mod normal in organismul uman, participa la sinteza si eliberarea neurotransmitatorilor, acei compusi fara de care celulele creierului nu pot comunica intre ele.

In ceea ce priveste Vitaminele B6, B5 si B12, rolul lor este de a sustine functia psihica prin participarea directa la sinteza si echilibrarea nivelurilor unor compusi care intervin in reglarea dispozitiei (Vitamina B6), precum si in reducerea oboselii si extenuarii (Vitaminele B5, B6, B12).

In orice caz, vorba celebrului detectiv creat de Agatha Christie, Hercule Poirot, ceea ce conteaza in primul rand sunt „micile celule cenusii”. Ele lucreaza permanent, chiar si cand dormim. (De unde credeati ca vin visele?) Sa le oferim, asadar, un pic de ajutor.

Lasa un comentariu